fbpx
Danielle Gaasbeek

Hond begeleiding

Vriendschap, wat betekent vriendschap voor jou? Voor mij gezelligheid, verbinding en vertrouwen. Niet dat mijn vriend doet wat ik zeg en altijd luistert, dat vind ik geen fijne vriendschap. En toch doen we dat met onze honden!! 

Het trainen met voer is ontstaan uit de behoefte om controle te hebben over de hond en situaties. Hierin is vergeten om naar de behoefte van de hond te kijken en naar het leren van de hond. En er is geen echt verbinding en de hond zijn behoeften worden niet gezien. 

Hoe vaak hoor je niet dat de hond niet luistert ondanks verschillende trainingen en zakken vol met beloningen. De vraag is ervaart jou hond dat wel als beloning. Waar het fout gaat is de relatie!! Er is geen relatie waardoor de hond geen interesse heeft om te luisteren. 

Door echt te kijken naar onze honden zien we dat ook zij emotie hebben zoals blijdschap, opwinding maar ook angst en verdriet. En dan kan je trainen wat je wil maar de emotie zal niet veranderen, of er ontstaat een afhankelijkheid naar de baas die niet gezond is. 

Vanuit mijn holistische visie kan zowel mens als hond blokkades vanaf de basis opgeschoond worden. Denk aan geboorte trauma’s maar ook energie welke meegebracht zijn tijdens zwangerschap ed. Hoe kan dit er uitzien bij jou hond? 

– Geen rust kunnen vinden

– Overmatig blaffen

– Uitval gedrag

– Onderdaning gedrag

– Veel piepen

Vanuit de methode Natuurlijk Herstellen zorgen voor meer rust voor zowel mens als hond en om op een andere manier met situaties om te gaan. Samen ga je met je hond aan de slag onder professionele begeleiding van holistisch coach Danielle. 

Tijdens de sessies zal er ook gebruik gemaakt worden van neuswerk, zodat er verschillen in het gedrag gezien kan worden. 

Snuffelen is belangrijk voor de algemene ontwikkeling, exploreren van onderzoek drift en heel belangrijk stress reduceren.

Natuurlijk ga je het niet goed vinden dat je over straat wordt getrokken en zijn er zeker ook grenzen. Maar deze grenzen kan op een andere vriendschappelijke manier, zonder commando’s. En we zien dan heerlijke vrije en vriendelijke honden, die lekker mogen exploreren. 

Vanuit die relatie is het fijn om met je hond vanuit intrinsieke motivatie samen te werken met je hond. Speuren is de meest natuurlijke manier om met je hond te werken. Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om detectie training te volgen. 

Wil je meer weten neem dan zeker vrijblijvend contact met mij op.