fbpx
Danielle Gaasbeek

Puppy begeleiding

Trainingsvrij opvoeden is een manier van opvoeden vanuit verbinding met je hond. Jaren geleden is Petra Driessen gaan experimenteren met een andere manier begeleiden van de honden. Wat heb je nu echt nodig?  Dat je hond komt en dat je hond kalm is onder willekeurige omstandigheden. Wat een heerlijke manier om je hond te mogen opvoeden, een fijne vriendschap met je hond.

Vriendschap, wat betekent vriendschap voor jou? Voor mij gezelligheid, verbinding en vertrouwen. Niet dat mijn vriend doet wat ik zeg en altijd luistert, dat vind ik geen fijne vriendschap. En toch doen we dat met onze honden!! 

Het trainen met voer is ontstaan uit de behoefte om controle te hebben over de hond en situaties. Hierin is vergeten om naar de behoefte van de hond te kijken en naar het leren van de hond. En er is geen echt verbinding en de hond zijn behoeften worden niet gezien. 

Hoe vaak hoor je niet dat de hond niet luistert ondanks verschillende trainingen en zakken vol met beloningen. De vraag is ervaart jou hond dat wel als beloning. Waar het fout gaat is de relatie!! Er is geen relatie waardoor de hond geen interesse heeft om te luisteren. 

Daarnaast zie je veel honden netjes naast lopen, aan het liefst een korte lijn. Dan staat de hond onder appel. Maar er wordt over het hoofd gezien dat het voor de hond zeer belangrijk is om te kunnen snuffelen. 

Snuffelen is belangrijk voor de algemene ontwikkeling, exploreren van onderzoek drift en heel belangrijk stress reduceren.

Natuurlijk ga je het niet goed vinden dat je over straat wordt getrokken en zijn er zeker ook grenzen. Maar deze grenzen kan op een andere vriendschappelijke manier, zonder commando’s. En we zien dan heerlijke vrije en vriendelijke honden, die lekker mogen exploreren. 

Vanuit die relatie is het fijn om met je hond vanuit intrinsieke motivatie samen te werken met je hond. Speuren is de meest natuurlijke manier om met je hond te werken. Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om detectie training te volgen. 

Wil jij ook een op een vrije vriendschappelijke manier een relatie met jou pup? Neem dan zeker eens contact met mij op. Klik hier voor tarieven