fbpx
Danielle Gaasbeek

Over ons

Over Danielle

Ik help jullie balans te vinden, door de boodschap van de hond te vertalen.

Ik heb mij gespecialiseerd in het werken met mens en hond en verschillende takken van hondensport. Na jaren lang ervaring in de hulpverlening wist ik dat verbinding de mooiste trajecten lieten zien. Maar ook tijdens de vele jaren dat ik al les mag geven op de hondenschool voelde ik dat verbinding het sleutelwoord was.  Baasjes met hun hond in verbinden brengen, zodat ze elkaar beter begrepen. De band versterkte tussen baas en hond en ik zag een persoonlijk groei bij de baasjes. Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in het spiegelen van de honden. 

Zo bijzonder om te zien hoe onze trouwe honden ons zulke mooie boodschappen kunnen geven. Ik heb zelf ook mogen ervaren hoe deze spiegels je recht in je hart raken en je mag voelen wat er gebeurd. Ik voelde in mijzelf dit is wat ik wil, mijn hart volgen!! Mensen en hond op deze mooie manier helpen met hun eigen groeiproces. 

Ik wil mijn methodische kennis vanuit de hulpverlening, kennis van hondengedrag, het systemische- en energetisch werken, combineren zodat dat er mooie trajecten ontstaan, voor zowel mens als hond. Ik werk vooral vanuit de vraag van de klant en begeleid jou in je eigen traject en inzichten. 

Wat heeft het inzicht in het spiegelen van je hond, mij gebracht? Vooral dat ik meer in het hier en nu mag leven. Soms ook even stil mag staan ivp altijd maar door te willen rennen, omdat ik denk dat iedereen dit van mijn verwacht. Dat ik ook nee mag zeggen, vooral op de momenten, wanneer iets niet goed voelt. Luisteren naar mijn lijf en mijn signalen vanuit mijn onderbewuste. 

Mijn inspiratie bronnen

Bowy, pensioen,

Lieve trouwe Bowy, 13,5 jaar geleden kwam je in mijn leven, je was toen 8 maanden oud. Op een moment dat ik heel veel behoefte had aan rust, stabiliteit. Dan denk je niet dat een jonge hond dit gaat geven. Maar jeetje, wat was jij mijn steun en toeverlaat. Je bent mijn eerst hond en mede dankzij jou ben ik het pad gaan bewandelen welke ik nu bewandel. 

Bowy is een stabiele en loyale hond, zo loyaal dat ik, nu ik weet dat haar einde nadert, ik niet over haar grenzen zal gaan en uit liefde zal handelen. Met net zoveel liefde, als dat zij heeft gegeven aan ons. Gezien de leeftijd van Bowy, heb ik haar nooit ingezet als coach hond, maar zij heeft mij met haar wijze ogen wel mooie inzichten mogen geven. Ze heeft laten zien, wanneer je kwetsbaar bent, ook heel sterk kan zijn. Ze laat zich niet snel van d’r wijs brengen. 

Frodo

Frodo is als pup bij ons gekomen en is nu inmiddels bijna 12,5 jaar. Van begin af aan ben jij mijn vrolijke noot. Altijd in voor een geintje en wilde voor een voertje altijd voor mij werken. Samen hebben we het dan ook ver geschopt in de gehoorzaamheid. Jouw vrolijkheid zorgt ervoor dat je ook nooit ruzie maakte maar wel goed aan kan geven, tot hier en niet verder. 

Jouw blijheid heeft gebracht dat ik vaak met een blij gevoel naar je kan kijken en ik graag meer wilde in de hondenwereld, maar hoe dat er uit zou komen te zien, had ik nog geen idee van. Samen hebben wij behendigheid gedaan en zijn we in de obedience actief geweest. GG1 op landelijk niveau gehaald en tot en met GG3 gekomen op clubniveau. 

Samen met jouw heb ik het pad bewandeld in het systemisch en energetisch werken en wat heb jij mijn veel geleerd. Ik ben daarvoor zeer dankbaar. Helaas begint je lichaam jou in de steek te laten en moeten we het rustiger aan doen maar ik ben je intens dankbaar voor wat jij mij gebracht heb.

Sansa, 

Sansa, jij bent in januari 2020 in ons leven gekomen. En jou eerste jaar is een bijzonder jaar geweest. De wereld stond in brand maar jij deed jou ding en je bent een mooie jonge dame geworden. Samen zijn we nieuwe paden aan het ontdekken. Zo wordt jij heel blij van het gebruiken van je neus en gaan ik mij daar samen met jou meer in verdiepen. 

Sansa is een energieke jonge dame, ze wil heel graag met mij werken. Wat ook voor uitdagingen zorgt omdat ze erg sensitief is. Dat maakt dat ze op veel prikkels reageert. We leren elkaar iedere dag steeds beter te begrijpen en ik weet zeker dat wij samen mooie dingen gaan beleven. 

Ervaring:

  • 1995 Verpleegkundige Z 
  • feb 2010 module “lesgeven aan groepen” bij Kynotrain
  • nov 2019 Opleiding systemisch en energetisch werken met honden
  • Kynologisch instructeur opleiding bij Kynotrain (juni 2021 afgerond)
  • Opleiding tot detectie instructeur bij Kynero (juni 2021 afgerond)
%d bloggers liken dit: