fbpx
Danielle Gaasbeek

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is er bedoelt om door middel van verschillende werkvormen inzicht te krijgen in vraagstukken die er zijn. 

Veelal zijn we door de snelle maatschappij, de hoge verwachtingen en social media vergeten om naar ons lichaam te luisteren en voelen we de signalen, die ons lijf afgeven niet meer of niet meer voldoende. Iemand kan soms letterlijk zeggen, ik weet niet meer wie IK ben. Vele gesprekken met POH of psycholoog heb je niet het gevoel te geven je echt op weg te hebben geholpen. Door praten blijven we vooral werken aan het bewuste gedeelte, maar het grootste gedeelte ligt opgeslagen in het onbewuste gedeelte. (lees artikel) Die uiteindelijk voor mogelijke onrust kunnen zorgen of lichamelijke klachten. 

Door met verschillende werkvormen aan de slag te gaan passend bij jou hulpvraag, kunnen er veranderde inzichten ontstaan of een ander zelfbeeld.  Tijdens deze sessies is het mogelijk indien je een hond heb, deze mee te nemen. 

Waarom?

Honden zijn onze spiegels, honden reageren op energie, die op dat moment aanwezig is. Dat maakt dat ze door het gedrag wat ze op dat moment aan je laten zien, de inzichten nog helderde worden. Daardoor noem ik de hond mijn co coach, en helpen ze ons in het traject waar we mee bezig zijn. 

Tijdens deze sessie gaan we aan de slag met: 

– gronden

– voelen

– verbinden

– waarnemen

– systemen

– energie

– bewustzijn

Lichaamsgerichte therapie zou een mooi vervolg traject kunnen zijn na het natuurlijk herstellen. Na het natuurlijk herstellen, is de basis opgeschoond en is er ruimte voor verdere ontwikkeling en het zien van nieuwe inzichten. Klik hier voor tarieven.