fbpx
Danielle Gaasbeek

Er mag rust zijn.

Er mag rust zijn.

1e Pinksterdag….

Vandaag is het dan eerste pinksterdag, volop zon waar we van mogen genieten en tot ons mogen laten komen. Zon betekent voor mij rust, warmte en vrijheid. We mogen weer naar buiten, dus ook ruimte. Letterlijk ruimte maar ook ruimte in mijn hoofd.

Het is ook morgen 1 juni. De dag dat er versoepelingen komen van de coronamaatregelen. De maatregelen die ons vanaf maart in onze greep houden. Wat heeft dit met mij en jou gedaan? Voor mij heeft het inzicht gegeven dat ik die vrijheid zoals hierboven beschreven erg belangrijk vind. De ruimte hebben om je eigen keuzes te mogen maken. Deze ruimte niet hebben heeft bij mij geleid tot onrust in mijn hoofd, in mijn lijf en weer meer rug klachten.

En dan rijst de vraag, binnen de mogelijkheden die er nu zijn, wat heb ik nu nodig om die orde in mijn hoofd weer te creëren? Juist zorgen dat je bij jezelf blijft, niet laten meeslepen door alles wat er nu gezegd en gedaan wordt in je omgeving maar echt bij je eigen gevoel blijven. Vraag je zelf maar eens af; Is de spanning die ik nu voel mijn spanning of de spanning van de omgeving? Is de spanning van jou, wat heb je nodig om deze spanning af te laten vloeien, een aardingsoefening of meditatie. Of iets heel anders wat jou spanning verlaagd. Is de spanning niet van jou dan mag je deze spanning terug sturen naar waar het hoort.

En wat is lieve jonge Sansa goed in het mij laten zien wanneer er onrust is. Zij laat mij mijn chaos is het hoofd zien. Wanneer ik mij realiseer dat de onrust van Sansa samenhangt met mij onrust, dan kan ik hierop reageren. Soms is even diep inademen door de neus en uitblazen via de mond voldoende maar soms heb ik ook meer nodig. En hierin is het belangrijk om te luisteren naar je gevoel, want jou innerlijke ik weet heel goed wat je nodig heb.

Vind je dat lastig om naar je innerlijke ik te luisteren? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan:

– eigen beperkende gedachten

– beperkingen vanuit je omgeving

– ervaring uit het verleden

Wil je weer de ruimte voelen om naar je innerlijke ik te luisteren neem dan eens vrijblijvend contact met mij op. We zullen dan in een gratis half uur duurt gesprek onderzoeken wat je nodig heb en wat ik kan bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *