fbpx
Danielle Gaasbeek

Angst of Liefde

Wat een bijzondere tijd leven we op dit moment in! Iedereen leeft in een soort film, waarvan je je afvraagt, wat zal de afloop zijn? Ik merk bij mijzelf dat er ontzettend veel gebeurd en dan bedoel ik niet alleen praktisch maar ook van binnen. Er worden ineens zaken van je gevraagd, waar je niet op voorbereid ben. Naast ik zelf, moeder en vrouw van, krijgen ik ineens nog een rol nl van juf, coördinator in het gezin.Structuur weg, ook bij mij, zorg jij maar weer voor structuur in het gezin. Ik moet gaan thuiswerken, kan mijn klanten niet meer ondersteuning door het sluiten van alle instanties. Oh ja en dochter lief wil nog uitleg.

In mijn lijf voelt het als een storm, ik balanceer tussen blijf rustig, het is zoals het is en blinde paniek. Hoe krijg ik dit allemaal voor elkaar?? En dan na het volgen van de onlinezichtbaarheid challenge van Trisha en Jennifer realiseer ik mij weer wat ik aan het doen ben. Waarom ben ik zo streng voor mij zelf? Waarom moeten alle extra ballen ook hoog gehouden worden? Wanneer mag ik voor mijzelf zorgen? Ineens realiseer ik mij dat ik vanuit angst aan het reageren was, blinde paniek #hoedan. Op het moment dat ik dit realiseerde voelde ik paniek van mij afglijden, en heb ik mezelf de vraag gesteld mag ik liefde voor mijzelf voelen en mag ik deze delen?

En weet je! Mijn aller liefst 5 maanden oude pup wist dit mij allang te vertellen, alleen ik luisterde niet omdat ik alleen maar in de #hoedan zat. Nadat ik heb besloten (ging niet zonder slag of stoot) om die paniek los te laten, is er weer verbinding tussen mij en Sansa. Er is rust, ik kon genieten van onze wandeling ipv de constante strijd met een opgroeiende pup. Zelfs daarin nog even de angst gevoeld, en dit moet mijn coachhond gaan worden? Ook dat heb ik los gelaten, want ze is al mijn spiegel en daar mag ik al trots op zijn. En dan voel ik alleen maar liefde. Ik heb daarin alle vertrouwen dat zij en ik in de toekomst een super duo zijn en samen heel veel mensen deze mooie spiegels mogen laten zien.

Nu ik de angst heb laten varen, stroomt de liefde weer door mij heen. En ja, het wordt een pittige tijd maar als je liefde voelt stromen, sta je weer op voor nieuwe inzichten. En dat is ook voor mijn praktijk Danielle Gaasbeek, care4yourself@dog. Mijn eerste reactie was, alle workshop moeten afgezegd worden en dat opbouwen kunnen we wel vergeten. Maar nee, ik voel weer energie stromen. Ik heb weer ideeën en ga jullie hier snel meer overlaten horen. Hou de site en Facebook dan ook goed in de gaten. Want we gaan niet stil zitten!! Ik heb nl weer energie!!