fbpx
Danielle Gaasbeek

5 tips, hoe kom ik in balans?

5 tips, hoe kom ik in balans?

5 tips, hoe kom ik in balans?

Balans, wat betekend balans eigenlijk? Balans heeft nl veel verschillende betekenissen. Voor mij betekend balans dat ik zowel lichamelijk, emotioneel en energetisch in balans ben. Wat betekend het woord balans voor jou? Maar wat ervaar ik dan wanneer ik in balans ben? Ik voel dan een innerlijk rust. Maar jeetje wat is dat weer een moeilijk woord, want hoe weet je of je innerlijk rust heb. Ik zeg altijd dat voel je, wanneer je bereid bent om naar je eigen gevoel te luisteren. In onze maatschappij zijn we in de loop der jaren vergeten dat we een innerlijk gevoel hebben en dat we daarop mogen vertrouwen. Veelal hoor ik mensen zeggen, ik denk of ik weet. Dan zit je in je hoofd en niet meer in je lijf. Maar laat het nou zo zijn dat we maar 5 % bewust doen en dus 95% onbewust.

TIP 1

Durf eens letterlijk stil te gaan staan en te gaan ervaren wat er gebeurd. Desnoods sluit je ogen en ervaar eens wat er gebeurd. Ik zeg altijd niets is fout en niet is goed, het is zoals jij het ervaart. En mijn vraag is dan wat voel je en wat doet dit in je lijf. Neem hier echt even de tijd voor. Misschien wil je het voor jezelf opschrijven wat je ervaren heb. Vervolgens ga je jezelf de vraag stellen; voelt dit prettig voor mij?

TIP 2

Wanneer je een huisdier heb, voor mij zijn de honden hierin heel belangrijk, onderzoek dan eens hoe jou huisdier op jouw energie reageert. Dit kunnen hele subtiele waarnemingen zijn, maar ook hele duidelijke signalen. Denk aan, je bent blij een danst door de woonkamer. Veel honden zullen op deze energie reageren door druk te zijn. Maar ben jij boos/ geïrriteerd dan zal je hond w.s vanuit zijn sensitieve energie zelf ervoor kiezen om niet in jou buurt te zijn. Misschien zelfs met zijn rug naar je toe gaat liggen. Ieder dier reageert op zijn manier op jou energie. Wil je weten wat jou hond je wil laten weten, kom dan eens naar een workshop of plan een individuele sessie.

TIP 3

Ken je dat, dat je je onrustig voelt door de negatieve en/of beladen sfeer die iemand of een omgeving bij zich heeft. Je voelt deze sfeer en voelt deze letterlijk in je lijf komen. Je mag je dan op dezelfde manier zoals in tip 1 gaan voelen of deze energie van jou is of van iemand anders. Is dit van iemand anders mag je dit letterlijk terug sturen naar diegene. Hoe doe je dat? Je concentreer je op je eigen gevoel en zegt in je zelf. De negatieve energie die ik nu ervaar, stuur ik terug naar diegene bij wie het hoort. Dit stukje hoort bij het energetisch in balans komen. Op deze manier kan jij te beschermen tegen de negatieve energieën vanuit je omgeving

TIP 4

Heel praktisch maak voor jezelf een lijstje met wat jou energie geeft. Dit is een lijstje wat compleet bij jou past. En wanneer je zelf onbalans ervaart, pak je dit lijstje erbij en dan weet jij wat je nodig heb om weer in balans te komen. Zo zal dit lijstje er dus voor iedereen anders uit zien. De een zal op zijn lijstje hebben staan om met een kopje thee en tijdschrift onder een dekentje te kruipen. En de ander zal zeggen ik ga naar buiten en ga hardlopen. Ook hierin is weer het motto, niet is goed en niets is fout, wat past bij jou!!

TIP 5

Wat ik ook heerlijk essentiele olievind om te gebruiken ter ondersteuning van het behoud van mijn balans is het gebruik van essentiële oliën van Doterra en Bach of de elixers van Bach Remedies. Wanneer ik onbalans ervaar kan ik olie pakken die voor balans kan zorgen, heb ik weinig energie pak ik iets uit de citrus serie om meer energie te krijgen. En zo kan ik wel even doorgaan. Dit geldt ook voor de elixers. Wanneer je goed naar je lijf luistert weet je wat je nodig. Wanneer ik twijfel pak ik mijn biotensor en test ik wat mijn lijf/geest nodig heeft. Zo kan het ook zijn dat je hond hierin kan ondersteunen met deze producten, vraag daarin wel altijd advies, dit omdat niet alle producten even geschikt zijn voor dieren.

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen, dan staat het altijd vrij om deze te stellen. En heb jij nog andere leuke tips waardoor jij in balans komt, zou ik het leuk vinden als je deze tips met ons wil delen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *